Spektaklis “SAVIŽUDIS”

SAVIZUDIS AFIŠA

 

Naujausias Ignalinos kultūros ir sporto centro teatro spektaklis – N. Erdmano “Savižudis” tapo 2016 m. Lietuvos suaugusių mėgėjų teatrų šventės – apžiūros „Atspindžiai“ LAUREATU miestų, rajonų centrų mėgėjų teatrų tarpe.

Spektaklio aprašymas :

 1928 m. Nikolajaus Erdmano parašytas “Savižudis” buvo labai sudėtingo likimo. Literatūros kritikai ir interpretatoriai tekstą pripažino kaip talentingai parašytą ir itin aktualų. Tai buvo lyg “tiksinti bomba”. Ne veltui tuometinė politinė valdžia uždraudė pjesę. Stalinas rašė: “Aš nelabai geros nuomonės apie pjesę. Artimiausi mano draugai mano, kad ji tuštoka ir net kenksminga”.

Šiandien šis kūrinys skamba vėl naujai ir aktualiai.

  Spektaklyje pasakojama apie paprastą , eilinį ir pilką žmogų, kuris jau metai yra bedarbis ir  išlaikomas žmonos,   gyvena  komunaliniame bute kartu su uošve. Vieną naktį, nevykusiai ir net apgailėtinai susiklosčius aplinkybėms, jis paskelbiamas… savižudžiu… Štai tada viskas ir prasideda… Juk  visais laikais atsiranda norinčių pasinaudoti savižudžiu kaip ruporu savo idėjoms  paskleisti ir  suteikti dramatizmo…